Mobiliteit/netwerkkwaliteit/connectiviteit

Huidige situatie

Schiphol kent 327 (directe) bestemmingen, waarnaar 4.861 directe vluchten per week vertrekken. Hiervan heeft 70,4% een Europese bestemming en 29,6% een intercontinentale bestemming. De regionale luchthavens hebben ook directe bestemmingen en deze zijn voornamelijk gelegen in Europa:

  • Rotterdam: 40 Europese bestemmingen

  • Eindhoven: 87 bestemmingen (vooral Europa)

  • Maastricht: 26 bestemmingen (vooral Europa)

  • Groningen: 10 Europese bestemmingen

In 2018 werd op Schiphol een volume van 1,7 miljoen ton aan vrachtvervoer verwerkt. Dit gebeurt deels via Belly capaciteit (passagiersvliegtuigen die ook vracht meenemen) en deels via Full Freighters (vliegtuig voor alleen vrachtvervoer). 86% van de luchtvracht heeft een intercontinentale bestemming (Schiphol Group, 2018). In onderstaand cirkeldiagram is het aandeel per continent en regio uiteengezet.

Van de regionale luchthavens is er alleen vanaf Maastricht Aachen Airport vrachtvervoer.

Trends en ontwikkelingen

Het aanbod van Schiphol houdt voorlopig gelijke tred met de groei van de vraag. Dit biedt perspectief aan marktpartijen om huidig aantal directe bestemmingen en frequentie (directe vluchten per week) te borgen. In de autonome situatie zullen binnen het netwerk natuurlijke verschuivingen optreden op basis van marktvraag en ontwikkelingen aan de aanbodzijde. Door vele variabelen en hoge onzekerheid met betrekking tot (internationale) marktontwikkelingen, kan er geen richting voor de verschuivingen aangegeven worden.

De totale vrachtvraag op Schiphol gaat met meer dan 100% omhoog; van 1,7 miljoen ton naar 3,4/3,7 miljoen ton in 2050. Door de voorziene groei in Belly capaciteit en Full Freighters (zie indicator Modaliteiten) en een groei in het aanbod op Schiphol kan het vrachtvervoer groeien. Niet alleen in volume, maar ook in het aantal bestemmingen. De groei zal voornamelijk het aandeel van de bestaande bestemmingen versterken. Op Maastricht Aachen Airport is een beperkte groei in het vrachtvolume, waardoor ook geen grote toename van nieuwe bestemmingen qua vrachtvervoer verwacht wordt.

Overall is er een toenemende trend te zien.